Estadístiques

dijous, 27 d’octubre del 2011

Història de Prosèrpina

Avui dia 27/10/11 com que no hem pogut anar a l'Hort, ens hem quedat a classe i el professor Josep Pujol ens ha explicat un petit mite de nom "Prosèrpina".
Prosèpina és la filla de Júpiter, (el déu dels déus) i Ceres (la deesa de l'agricultura).
Plutó (el déu de l'infern), es va enamorar de Prosèpina i la va raptar i se la va emportar a l'infern.
Dante Gabriel Rossetti, Prosèrpina, 1877
Ceres com que la seva filla va desapareixer, de la gran tristesa que duia, no permetia conrear i la gent es moria de gana.
Júpiter que sabia que Plutó l'havia raptat va  anar a parlar amb ell, perquè la deixés anar. Però Plutó li va dir que no podia anar-se'n perquè Prosèrpina ja havia menjat una magrana de l'infern i que una vegada que menjés no podia sortir mai del lloc.
Júpiter li va proposar fer un pacte: Emportar-se a Prosèrpina 8 mesos de l'any a la terra i deixar-la els altres quatre mesos a l'infern, i és per això que durant els quatre mesos d'hivern la terra no produeix fruits.




divendres, 21 d’octubre del 2011

Ja tenim moltes coses plantades!

Al llarg d'aquesta setmana hem aprofitat per plantar diverses hortalisses, cereals i tubercles amb l'ajuda de la Sònia i els pagesos Pere i Josep.
El dimecres vam fer les regues per deixar-ho tot preparat per poder plantar els altres dos dies. El dijous vam plantar amb la Sònia escaroles, cols, escarxoferes i cereals (blat, ordi i civada), i avui divendres hem plantat calçots i maduixeres.

Esprem poder continuar endavant amb tot l'hort, ja que la falta de pluges fa que haguem d'estar molt pendents de regar. Us deixem tres fotografies d'avui mateix.

L'hort el dia 21 d'Octubre de 2011

La Xiomara i en Tomás plantant les maduixeres

La Leidy regant l'hort

Fins la setmana vinent!

divendres, 14 d’octubre del 2011

Comencem a plantar!

Ja fa dies que no actualitzàvem el blog!

Al llarg d'aquestes dues últimes setmanes hem fet moltes coses. Primer de tot hem preparat l'hort  tot posant-hi adob i llaurant la terra. També hem intentat recuperar l'antic camí de pedres que actualment havia quedat enterrat per les pluges de l'estiu, i finalment hem començat a plantar les nostres primeres hortalisses.
Abans de plantar, hem fet dues regues amb l'ajuda de dos pagesos experts, en Pere i en Josep, que ens han ensenyat com es traça una rega amb un cordill lligat a dos pals per anar rectes! 
Un cop fetes les regues hem plantat cebes,enciams i bròquils.

Us posem dues fotografies, la primera és d'una vista general de l'Hort i la segona és de quan plantàvem les primeres cebes.






Esperem que us agradin les imatges i la setmana que ve us explicarem la plantació d'aloe vera i cactus que hem fet.

Bon cap de setmana!!