Estadístiques

dimecres, 21 de desembre del 2011

Bon Nadal i Bones Festes

Els alumnes d'Hort us desitgem a tots i totes un bon nadal i unes molt bones festes. Després de tot un trimestre de dur treball acondicionant l'hort i plantant moltes coses i recollint-ne poques, esperem que l'any vinent ens creixin molt les fruites i verdures que hem plantat.
Desitgem que us agradi la feina que estem fent i posarem el nostre esforç per aconseguir que tot continuï igual o millor.

圣诞节快乐 (<-- Bon Nadal)




dimecres, 14 de desembre del 2011

L'aigua Potable

L'aigua és imprescindible per la vida de tots els éssers humans, ja que, sense ella no podríem viure. També és important la manera com la consumim.

Fer un ús diari de l'aigua de l'aixeta ens dóna un benefici econòmic. Segons un estudi realitzat per l'ajuntament de Girona, un litre d'aigua de l'aixeta ens costa uns 634 vegades menys que un litre d'aigua envasada.

L'altre motiu que ens beneficia és el seu caràcter ecològic. El fet d'estalviar el consum de plàstic també produeix menys residus, i un altre inconvenient de l'aigua envasada és que s'ha de distribuir en mitjans de transport que requereix el consum del combustible i alhora generen residus.

L'aigua de l'aixeta s'adapta a les necessitats de la nostra dieta. Conté els components necessaris perquè tinguem una bona salut, no només els adults, sinó qualsevol persona.

Quan pensem que l'aigua envasada és millor perquè ha passat pels controls necessaris ens equivoquem, ja que l'aigua de l'aixeta també passa pels mateixos controls.

Les persones hauríem d'acostumar-nos a beure aigua de l'aixeta ja que és més barata, ecològica i fa que el nostre cos crei defenses. Si tot i això les persones no se'n refien, sempre poden utilitzar filtradors. Sigui l'aigua que sigui, i vingui d'on vingui, ens treu la set; ens nodreix.

(Text elaborat a partir de les redaccions de 4t C d'ESO)

divendres, 2 de desembre del 2011

Dipòsit de l'Hort

La setmana passada vam rebre un dipòsit de 1200 litres que s’emplena amb l’aigua de la pluja, i gràcies al que ha plogut aquest últims dies ja el tenim ple!


El dipòsit te aproximadament uns 1.25 metres d’ample i 1.30 metres d’altura. Vam instal·lar un col·lector d’aigua al sostre de l'institut que recull tota l’aigua que hi cau i la porta cap al col·lector, l’aigua del col·lector la utilitzarem per regar i una altre part la guardem per no malgastar-la.

 

El col·lector és gris transparent, amb una tuberia grisa opaca que conecta amb el sostre de l'institut. 

 

 

Comiat de la Leidy

Ahir 30 de novembre vam fer una petita festa de comiat a la Leidy , que se'n va a Colòmbia i no la tornarem a veure fins al Febrer de l'any vinent.
Vam anar tots a l'aula de cuina, ens vam fer algunes fotos i també vam fer un pica-pica per ella. Ens ho vam passar molt i molt bé,.
Tot això va ser una sorpresa, ella no s'ho esperava i ens va sortir molt bé.

Aquí les noies de l'hort!

Et desitgem el millor en el teu viatge!
T'esperem al Febrer Leidy!