Estadístiques

dimarts, 26 de març del 2013


La central hidroelèctrica del Molí de Girona torna a produir energia
El Punt 13/03/13 - Girona - Dani Vilà 
      

La històrica central hidroelèctrica del Molí de Girona s'ha tornat a posar en marxa, cinc anys després que deixés de produir electrici tat. Durant l'any passat es va fer la recuperació de la part mecànica i es va posar en marxa a principis d'aquest any. Es preveu que la central elèctrica permeti un estalvi econòmic d'uns 24.000 euros a l'any  gràcies a la producció d'energia.

La central va començar a funcionar a finals del segle XIX i es va aturar l'any 1973. Posteriorment, l'any 1987, va reemprendre la seva activitat després de millores importants, i va funcionar fins a l'any 2007. El tinent d'alcalde de Sostenibilitat, Jordi Fàbrega, destaca que “és important la seva recuperació pel valor patrimonial que representa per a la ciutat”.

Comissió de medi ambient

dijous, 14 de març del 2013

SETMANA DE L'ENERGIA


L'energia esdevindrà cada cop més escassa i cara, a més a més d'inconvenient, si s'obté mitjançant processos combustius (conta-minació local i alteració atmosfèrica global). Ja hi ha moltes evidències del fenomen, però els governs i l'opinió pública en general prefereixen parlar de conflictes al món islàmic petrolier. Són conjunturals, el fet substantiu és un altre: l'economia no podrà basar-se en el petroli a 20 o 30 anys vista.
Ramon Folch


Comissió de medi ambient

dijous, 7 de març del 2013

Blog actualitzat!!!!!!

Ja tenim el blog actualitzat, a partir d'ara prometem que el mantindrem al dia!!!!

Fins a la pròxima.

Lluna plena: PLANTEM!!!!



27/2/13: Aprofitant que hi ha lluna plena aprofitem per plantar.

Plantem (planter): enciams i escaroles.



Avantatges del planter: Els dos avantatges principals de fer un planter és escurçar el temps que es dedica a cultivar i que el conreu comenci amb avantatge respecte a les  males herbes que poden fer-li competència.



Sembrem: enciams, escaroles i pastanagues. Les llavors d’aquestes son molt petites per tant no ha calgut fer cap rega per enterrar-les. Primer de tot el que hem fet ha estat cavar amb l’aixadell el tros de camp on ho volem sembrar, amb aixó aconseguim fer la terra més esponjosa i oxigenar-la, això beneficiarà a la germinació i el desenvolupament de la planta. Després hem escampat amb la mà les llavors i les hem colgat una mica amb el rasclet.

La pluja d’aquests últims dies ens ha anat genial perquè les llavors germinin i el planter arreli.




Un altre dia us explicarem la influència de la lluna en l’agricultura.
 

Avui va de llenyataires



Avui hem començat a netejar el pi!!! Així aquesta part de l’hort gaudirà de més llum. Les branques que hem tallat n'hem fet llenya i l'hem donat al veí.

Continuem netejant



Aquest 2013 el comencem netejant, però això ja s’acaba!!!. 

Foto feta al 11/01/13

La neteja es va acabar oficialment el 25/01/2013. Fixeu-vos quin canvi i si mireu les fotos de més enrere encara veureu més la diferència i la feinada que han fet els alumnes de 4rt E.

Foto feta al 25/01/13