Estadístiques

dilluns, 9 de març del 2020

RECICLATGE DE MATERIAL D'ESCRIPTURA




El nostre centre col·labora amb l’Associació dels Naturalistes de Girona (ANG) (@somnatus, www.naturalistesgirona.org/m/ ) per a implementar un projecte de recollida i reciclatge de material d’escriptura instal·lant un contenidor a cada aula i en diferents punts del centre.

Els materials d'escriptura són eines de treball utilitzades quotidianament en tots els centres d'estudi i a la llar. Generalment estan fabricats amb plàstic o metall, materials que es poden reciclar amb facilitat, però per la manca d’un circuït específic de recollida, la majoria dels bolígrafs, fluorescents, portamines, etc. acaben a l'abocador o a la incineradora.

Sovint es percep el plàstic com un material barat, de vida curta o d'un sol ús, els percentatges de reciclatge en general són baixos i els seus efectes contaminants molt alts. La producció mundial de plàstics, s’ha disparat en els darrers anys, s’ha passat de 1,5 milions de tones a l'any el 1950 a més de 300 milions de tones a l’actualitat. El 20% es produeix a Europa, la meitat del qual acaba en abocadors.

Amb la campanya de recollida de material d’escriptura es pretén fomentar-ne el reciclatge, instal·lant un contenidors on es poden deixar bolígrafs, portamines, plomes i correctors (excepte els llapis de fusta, ceres, regles, i adhesius de barra). 

L’ANG s'encarregarà de fer la recollida i enviar els residus a l'empresa “Terracycle” (@terracyclefr), que es dedica al reciclatge de residus post consum “no reciclables”, transformant-los en nous productes innovadors, com per exemple bancs per a jardins, regadores, moneders, etc. 

Per cada quilo recol·lectat «Terracycle» farà un donatiu destinat a la defensa del territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada