Estadístiques

dijous, 22 de març del 2018

CAMPANYA: SEPAREM CORRECTAMENT EL PAPER

Com a Escola Verda, creiem que és imprescindible fer una gestió responsable del paper. Hi ha dades que indiquen que la industria utilitza uns 4000 milions d’arbres cada any i altres recursos naturals com, per exemple, l’aigua (100 litres d’aigua per quilogram de paper fabricat) per a la fabricació de paper nou.
 
El reciclatge juga un paper important en la disminució de la producció de paper nou i per tant en l’estalvi d’una gran quantitat de recursos naturals. La fabricació del paper reciclat és una pràctica sostenible pel medi ambient ja que consumeix un 62% menys d’energia i un 86% menys d’aigua que el paper nou.
 
Perquè el paper es pugui reciclar, es important separar-lo correctament i aquí es on comença un dels nostres objectius com a Escola Verda. El nostre centre disposa de contenidors blaus distribuïts per totes les aules i espais diversos per facilitar la separació del paper i el cartró.
També hem creat un cartell perquè ningú tingui cap dubte sobre el que es pot llençar i el que no es pot llençar en el contenidor de paper. Els delegats verds de cada classe s’han encarregat de difondre i explicar aquest cartell als seus companys.

CURIOSITATS PER REFLEXIONAR:
_Reciclant 8 caixes de cereals podem fer un llibre.
_El paper es pot reciclar entre 3 i 8 vegades.

_Per cada tona de paper reciclat salvem entre 14 i 17 arbres de 20 anys.
_Gairebé tots els diaris s’imprimeixen en paper reciclat.

_Més del 15% del contingut dipositat als contenidors de rebuig, ha sigut de paper i cartró susceptible d’haver sigut reciclat.
 

Fixeu-vos amb tots el beneficis que comporta un simple gest !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada