MENJA SA, MENJA FRUITA I VERDURA CADA DIA!!
Son una font de vitamines i minerals i ens aporten FLAVONOIDES, un tipus de polifenol, que a part de trobar-se en les fruites i verdures, i també en les llegums, son coneguts per les seves propietats antioxidants i antiinflamatòries, entre d'altres.
Alguns estudis els vinculen en funcions de:
a) Reducció del dany per estres oxidatiu, per tant ajuda a prevenir el cancer.
b) Protegeix de lesions a les parets de les artèries produit pel colesterol dolent (LDL), per tant té un paper protector en malalties com l'arterioesclerosi.
c) Sembla que inhibeixen els biomarcadors de l'inflamació aguda i crònica, protegint d'aquesta manera, de malalties que duen associats procesos inflamatoris.
d) Redueixen la pressió arterial.
e) Redueixen la resistència a la insulina i la inflamació.
Aquesta tardor hem plantat: col llombarda, col kale, col arrissada, brocoli, bledes, remolatxa, xicoina i enciam llarg.
La col llombarda, la col Kale, la col arrissada i el brocoli, son de la familia de les crucíferes, unes hortalises molt saludables i amb molts beneficis.
Per què és tan bo menjar crucíferes?
- Tenen reconegudes propietats anticancerígenes. Contenen unes substàncies, els glucosinolats, que són útils per prevenir diferents tipus de càncer.
- Són uns potents antioxidants perquè contenen betacarotens, vitamina C, seleni i vitamina E.
- Ajuden a desintoxicar l’organisme: aporten fibra, estimulen el funcionament del fetge i protegeixen la mucosa de l’estómac i dels intestins.
Enciam llarg |
Col llombarda |
Col arrissada |
Remolatxa |
Bledes |
Xicoina |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada