Estadístiques

dimarts, 12 de desembre del 2017

Aliments que ajuden a pujar l'estat d'ànim

Aliments que ajuden a pujar l'estat d'ànim (RAC1, Tot es possible, secció: Gastronutrició, per la Dra Magda Carlas)

En aquesta secció de gastronutrició del passat divendres 24 de novembre del 2017, es parlava de com determinats aliments i hàbits poden influir en el nostre estat d’ànim.

Aquí us deixem un breu resum:

El nostra estat d’ànim està regulat per una sèrie de substàncies que sintetitza el nostre cos. Hi ha estudis científics que avalen que hi ha aliments que afavoreixen la producció d’aquestes substàncies i per tant ajuden a millorar el nostre estat d’ànim, com també n’hi ha que l’empitjoren.

La serotonina, es un neurotransmissor responsable de mantenir en equilibri el nostre estat d’ànim, de manera que un dèficit de serotonina pot suposar patir una depressió. La serotonina se sintetitza a partir del triptòfan, aminoàcid que es troba en aliments proteics com la llet, els ous i els llegums. Perquè el triptòfan es pugui transformar en serotonina, cal vitamina B6 i magnesi. El magnesi, també es necessari per les articulacions i la contracció muscular i està present en fruits secs, verdures i algunes fruites, com per exemple el plàtan, que es una fruita que porta tant magnesi com vitamina B6.

Un altre aliment que cal destacar es la xocolata, a part de que es boníssima, ens aporta energia, calci (Ca), magnesi (Mg), una mica de ferro (Fe), teobromina i feniletilamina que aixeca l’ànim en un no res.

A part de ingerir determinats aliments,també es important tenir uns hàbits de vida saludables. Els següents hàbits ens ajudaran a sentir-nos millor, a no sentir-nos decaiguts,.. i per tant a influir en el nostre estat d'ànim:

_Tenir una dieta equilibrada energèticament i nutricionalment, es a dir, cal que t’aporti tots els nutrients necessaris per el bon funcionament del teu cos i l’energia necessària. Quan ens falta energia, ens sentim decaiguts.

_També és important una bona hidratació, una mala hidratació, o tant sols un 2% de deshidratació, ens pot donar cansament i mal de cap.

_Dormir les hores adequades, ajudaran a que ens sentim més desperts i amb més energia.


Si voleu sentir la secció: http://www.rac1.cat/a-la-carta/cerca?text=&programId=tot-es-possible&sectionId=gastronutricio&from=24%2F11%2F2017&to=24%2F11%2F2017

Magda Carlas es Llicenciada en Medicina i Cirurgia i te un Màster en Nutrició i Ciencies dels Aliments. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada