A l'hort ja hem començat a plantar. Hem plantat: cols, enciams, de la varietat maravilla i bledes; també hi tenim plantades escarxofes.
Col: Família
de les crucíferes. Excel·lent font de vitamines C i A. Te propietats antiinflamatòries, antioxidants i es rica en glucosilats. Conté polifenols, que son substàncies que tenen propietats
antioxidants, serveixen per combatre l’estrès oxidatiu del nostre cos; i
propietats antiinflamatòries, regulen el nostre sistema inflamatori ajudant a
evitar la inflamació crònica. Els glucosilats, son compostos de sofre responsables
del fort olor que desprèn quan es cuina, amb propietats anticancerígenes,
aquests compostos perden els seus beneficis amb la temperatura de cocció, per
això a vegades es consumeix en forma de chucrut (col amb sal fermentada)
Bledes:
verdura carregada de
nutrients fonamentals pel nostre organisme, sobretot minerals com el calci o el
potassi i vitamines com la C o l’A. També conté ferro, magnesi, vitamina E,
iode i àcid fòlic.
Enciam: Un dels ingredients més habituals de l’amanida. Té un alt contingut en aigua. Conté
minerals com el potassi, que regula el nivell de líquids en el cos; el calci i
el fòsfor relacionats amb el bon estat dels ossos. També conté oligoelements i
vitamines que li ofereixen propietats antioxidants. Alguns experts també n’apunten
el seu efecte tranquil·litzador i aconsellen el seu consum a la nit per
descansar millor, això si no es tenen problemes estomacals, en aquests casos,
es desaconsella menjar enciam a les nits.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada