Estadístiques

dimarts, 21 de maig del 2013

L'ENCIAML'enciam va començar a cultivar-se fa 2.500 anys. Ja els perses, els grecs i els romans el coneixien. Aquests últims solien consumir-lo abans d'anar a dormir després d'un sopar abundant per poder així conciliar millor la son
L'enciam pertany a la família de les Asteràcies.
Hi ha diferents tipus d’enciam, el que hem plantat en el nostra hort són: enciam llarg, enciam meravella i enciam de fulla de roure.
Els enciams es troben tot l'any en el mercat.


                                                    Enciam meravella
                                                    Enciam fulla de roure
                                                    Enciam llarg

Necessita força aigua perquè sigui tendre i creixi de pressa, si li falta aigua pot resultar amarg.

És ric en fibra i en components molt saludables. Els nutrients més importants són la vitamina A i el potassi. També conté vitamina C, calci, ferro i coure. El seu alt contingut en aigua fa que sigui una verdura molt diürètica. També se li atribueixen propietats tranquilitzants. És eficaç per tractar l'insomni i el nerviosisme. També s'utilitza com a antiinflamatori en cremes per tractar les cremades solars. Sembla que és recomanable en cas d'úlcera d'estómac.

Es pot consumir fresca o cuita. El consum en fresc és el més tradicional i és aconsellable no tallar l'enciam molt abans de consumir-lo per no malmetre les seves propietats.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada