Estadístiques

dijous, 9 de novembre de 2017

CASTANYES I MONIATOS



MONIATOS I CASTANYES
 
Per Fires de Sant Narcís i per Tots Sants, es ja tradició menjar moniatos i castanyes, dos aliments típics de l’època en què estem, la tardor. Malauradament, en molts casos, el seu consum es redueix a aquestes festivitats.
Els moniatos i les castanyes son dos aliments molt interessants a nivell nutricional.

LES CASTANYES:
_ Les podem trobar als boscos durant la tardor i fins al gener.
_Es considera un fruit sec, tot i que té més hidrats de carboni i menys proteïnes i greixos que la resta de fruits secs.
_Font de vitamines antioxidants com la E i la B3.

ELS MONIATOS:
_ Els va importar Cristòfol Colon del Perú.
_Es una hortalissa, concretament un tubercle. Gust dolç. NO té greixos. Té quasi un 2% de proteïnes i es ric en un aminoàcid essencial, la metionina.
_Conté vitamina: A, E i C. També conté àcid fòlic (B9).
_Rics en hidrats de carboni complexos i sucres. 







Article realitzat amb la col·laboració dels alumnes d'hort, 4t ESO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada