MONIATOS
I CASTANYES
Per Fires de Sant
Narcís i per Tots Sants, es ja tradició menjar moniatos i castanyes, dos
aliments típics de l’època en què estem, la tardor. Malauradament, en molts
casos, el seu consum es redueix a aquestes festivitats.
Els moniatos i
les castanyes son dos aliments molt interessants a nivell nutricional.
LES CASTANYES:
_ Les podem
trobar als boscos durant la tardor i fins al gener.
_Es considera un
fruit sec, tot i que té més hidrats de carboni i menys proteïnes i greixos que
la resta de fruits secs.
_Font de
vitamines antioxidants com la E
i la B3.
ELS MONIATOS:
_ Els va importar
Cristòfol Colon del Perú.
_Es una
hortalissa, concretament un tubercle. Gust dolç. NO té greixos. Té quasi un 2%
de proteïnes i es ric en un aminoàcid essencial, la metionina.
_Rics en hidrats de carboni complexos i sucres.
Article realitzat amb la col·laboració dels alumnes d'hort, 4t ESO
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada