Estadístiques

dilluns, 9 de març del 2020

ODS (OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE)



Els 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) són 169 fites per avançar cap a un desenvolupament sostenible. Els governs, a través de Nacions Unides, s'han compromès a assolir-los l’any 2030 i, per tant, caracteritzaran les polítiques dels propers 15 anys.

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) –objectius universals, integradors i ambiciosos- són els que guien la implementació de l’Agenda 2030  de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, aprovada el 25 de setembre del 2015.
Les temàtiques que aborden van des de la pobresa, la fam, la pau, la salut, l’educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l’energia, el consum i la producció sostenibles i la governança.
Els 17 ODS és concreten amb 169 fites i els seus indicadors d’evolució. Els indicadors seran establerts per la Comissió d’Estadística de les Nacions Unides l’any 2017.
Els ODS són el resultat d’un procés de negociació que es va dur a terme després de la Cimera de Rio+20 (2012), partint de l’experiència adquirida amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.
Els ODS es plantegen com uns objectius orientats a l’acció, concisos, fàcils de comunicar, limitats en nombre i universalment aplicables a tots els països, tenint en compte les diferents realitats i nivells de desenvolupament. El nostre centre es proposa de treballar els ODS des de les diferents matèries.
Per a més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada